Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
4 janvier 2016

"Encentem l'any"

Vostè, que la gent diu de pensa aguda, podria dir-me lo que brota, bull o jeu dins del crani sotmès al perruquer que li va tallant i arreglant el cabell?

No sé,  em deia el Tonet de Munt, un malabarista franciscà, si jo que descric amb tanta cura la realitat, la profunditzo amb la mateixa cura per atènyer-ne el bell moll. Car una cosa és el món exterior, sobre el qual els meus ulls saltejen com una marellengua enamorada i tota altra el món interior, aquell que sols un picot d'Universitat pot començar a foradar.

No tergiversis. No et preguntis perquè i com. Fes, parla , actua... No permetis que el temor sigui el teu jou. Però... qui m'està parlant d'aquesta manera? Mirà al seu entorn. L'aire s'emmudí!

Que pot sortir-ne d'aquesta terra dels mil i un clixés, tòpics il·lustrats o llocs comuns insignificants, ja pots llaurar, ja pots sembrar i variar les sements, ja pots conjurar el mal temps i gemegar que no s'amagui el sol o que torni la pluja, que pot sortir-ne d'aquest jardí dels mil i un dolors? è finita la commedia!

A qui li agrada un estil ben raspallat i pentinat, tocat i posat, que no s'acosti de la meva tenda, no hi tinc la sapiència per a satisfer-los. Mes, que faci uns quants volts pel barri, bé hi trobarà allò que cerca i el deixarà content.

Les ideologies entre glaç i cendra segueixen somniant.

Tu que no assoleixes el sentit del que vull dir, remira't la meva frase i contempla-la com un introit enigmàtic però  esencial per la comprehensió d'un text que no vindrà.

Tot el que feia, prosa o poesia, li posava els pèls de punta. Fos prosa regalimant d'un càntir musical. Fos poesia encandenada a una mètrica perfecta.  Les notes li queien mal. La mètrica se li desgavellava. Llevava més alt el seu càntir, no canviava res al resultat. Restaurava i polia la mètrica, tornava a desgavellar-se. Els pèls de punta, cada dos per tres. De sobte, comprengué el perquè dels seus resultats fallits però... no s'ho va dir amb veu alta.

Jo no sóc pintor de sants, sóc el sant i no pinto per ningú.

Creia haver-me colgat en un niu de quimeres i foren unes punxes d'esbarzer que em desvetllaren.

Del folklore a l'antropologia, quantes matances de porc s'ha necessitat? Contesteu-me, si's plau, segons un estricte ordre alfabètic. Vaja, comencin els de la lletra A...

Força gent pretén posseir la clau per un demà millor. Menteixen perquè tot i trobar-se al davant de la porta d'aquest demà no en veiem ni el dibuix del pany. 

          Una democràcia no veu molt bé les regirades poli

Força gent pretén posseir la clau per un demà millor. Menteixen perquè tot i trobar-se al davant de la porta d'aquest demà no en veiem ni el dibuix del pany. 

          Una democràcia no veu molt bé les regirades polítiques -les quals torben el seu curs normal binari o quaternari- però- alliçonada per un bastant llarga experiència-s'hi adapta.

No tots els mendicants fan teatre de carrer i no tots els periodistes són crítics dramatúrgics.

Veniu a compartir amb mi el dolç caliu d'uns dies feliçment desconnectats

Encentem l'any i servim vi nou embotellat al Celler de la Bondat. 

xxx

   

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité