Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
28 février 2017

"CANTS" de CERDÀ a L'UPVD.

La Universitat de Perpinyà Via Domitia anuncia una conferència de JORDI JULIÀ (Universitat Autonòma de Barcelona) per aquest pròxim dilluns 6 de març sobre la temàtica: "Recollir cançons, editar folklore: Cants populars de la Cerdanya i el Rossell de Jordi Pere Cerdà". L'acte tindrà lloc  a  les 17 h al Ier pis de  l'"Institut Franco-Català Transfrontaler", camí de la Passió vella.  El professor JULIÀ ha respost positivament a una sol.licitació d'un estudiant doctorant, Josep Marqués Messaguer, investigant l'obra de Jordi Pere Cerdà (Antoine Cayrol). El professor de l'Autonòma de Barcelona, ha portat a cap l'edició dels cants per Editorial Mediterrània. Qui millor que podia parlar de l'home i de l'obra?

"Poc després del final de la Segona Guerra Mundial i de començar a escriure poesia en català, Jordi Pere Cerdà va començar a interessar-se per les cançons tradicionals, i va anar a entrevistar parents, gent gran i pastors per tal de recollir aquests cants que estaven a punt de caure en desús, i on ell trobava una gran riquesa lèxica i poètica,però també autèntiques lliçons morals i caracteriològiques. Al cap de gairebé setanta anys que comencés aquesta tasca, la recent publicació de Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló (2016) aplega les cançons que Cerdà va recollir i transcriure, però també els seus estudis i observacions sobre la riquesa popular difosa oralment. Jordi Julià (Sant Celoni, 1972). Poeta, assagista i professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzat en l’estudi de la literatura contemporània, les seves investigacions han rebut distincions nacionals i internacionals, com el premi Siglo XXI (Mèxic), el Miguel de Unamuno (Bilbao), el Dámaso Alonso (Santiago de Compostela), el Josep Vallverdú (Lleida) o el Josep Carner (IEC, Barcelona). Autor d’una quinzena de volums d’estudi, i d’una desena d’edicions, s’ha especialitzat en l’estudi de la literatura de l’exili, en el problema de la identitat literària, i en l’obra d’autors com Mercè Rodoreda, Màrius Torres i Gabriel Ferrater. El passat 2016 va publicar Els cants de l’èxode (premi Internacional Walter Benjamin, MUME-Girona), Poesia i identitat (Premi Alfons el Magnànim, València), i,conjuntament amb Pere Ballart, l’edició que ara ens presenta, Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló de Jordi Pere Cerdà."

La conferència és pública, constarà d'una presentació d'uns tres quarts d'hora seguits una discussió amb els presents que ho desitgin. Recordem que el llibre "Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló" encontra un bastant bon èxit a les llibreries del país.

xxxx

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité