De diners no en parlo, ni en tinc. Si en tenia, potser en parlaria però amb el gir ben particular del qui no sabia que fer-ne quan el va trobar dessota la cua del cavall.

Ous, truites, mones i bunyetes, que et penses que no intueixo que la pasqua florida la tenim a sobre.

O visc massa lluny de la catedral o em faig sord, de campanades aquesta matinada no he oït ni un pic.

Que es refreden els robots? Que es moquen? A on amaguen el seu mocador i de quin color és? Ronquen, com nosaltres, els robots?- Van a l'església? A la sinagoga? A la mesquita? O són ateus, els robots? Fes-te'n i sabràs! 

Com més fidel és el teu lector, més ràpid li veus la sola de la seva sabata, o l'arrossega o l'enlaira.

Una mosca, no has de sortir del M.I.T. per atrapar-la, però de foc follet cap universitat et graduarà prou per atrapar-ne.

De quina nissaga de mala gent procedeixen tots aquells i totes aquelles que ens volen reduir els dies de festa del nostre calendari que tant i tant ens ha costat acomodar a la dinàmica de les vides quotidianes nostres!

Caçant amb la mainada del barri els ous de xocolata que s'havien escampat pel nostre parc públic, en sentir una mena de picor a la mà i una brusca retracció de l'ou vaig copsar que no era pas un ou amagat mes un eriçó. Però, quin dimoni, i per sorprendre quin infant, havia infiltrat en el nostre parc xocolater, aquest animalet?

"L'home, que ha de ser, al capdavall? Ell mateix; és la meva resposta curta". Això ho diu el Peer Gynt d'Henrik Ibsen.

xxx