Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
24 avril 2018

"Taulell d'autor"

Senyor Badall i senyora Moselluda, amb llàgrimes als ulls, recordaven uns anys de llarga nevada, indiferents al sol promès per totes les pantalles del circ humà.

No vas tenir raó de repussar la veueta que per damunt de l'espatlla seguia la teva narració i que en un moment t'avisà d'anar en compta i de triar entre mots escarabats i mots franquets.

Entre el fullam i la fruita, un brot d'any novell.

És clar, et pots deixar portar pel furor d'un text, però també pots arrear la seva conducta, i no te'n sortirà menys líric.

La crítica beu copes gratis sobre el taulell de l'autor.

Si escrius amb lletra petita el que escrius semblarà més profund i el lector haurà de patir un poc -cosa ben legítima- per entendre el clic i el cloc del pensament de l'autor o del seu descarrilament.

Per fi un historiador i dels més cotitzats, més que un jugador de futbol o un matador de braus els va demostrar que si al poble el desconeixia, no era perquè no va ser un heroi, era perquè ell, subratllà l'historiador tot i consultar una noteta, perquè ell arribà massa tard per poder figurar a la fotografia.

El pas dels anys no pot assumir sol la responsabilitat de les arrugues que em veus al front.

Qui fa més bona literatura? El dit qui fereix o el dit què està ferit. El dit que xupes o el dit que alces.

Segur, segur que per molta gent qui no dóna resposta a les preguntes que ell mateix ha formulat o és un poruc o és un deficient.

El tossut que s'enfronta a un altre tossut no pot fiar-se a la seva tossuderia només, ha de vestir-la d'astúcies. Ara bé, com l'altre tossut pot triar la mateixa estratègia, saber qui sortirà guanyant de la pugna dels tossuts, el més lletrat dels algoritmes abaixa els braços i ens deixa dins l'expectativa.

De la gallina a l'ou i de l'ou a la truita. Precisem a la truita més saborosa: la truita d'ous i d'espàrrecs salvatges.

xxx

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité