Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
23 mai 2018

"Una basa imaginativa"

Em dius que el no-res d'avui equival al no-res d'ahir, però penses, en serio, que el no-res de demà serà comparable al no-res d'avui.

La tenebra els menjà, lentament de cap a peus, sense que haguessin sentit el soroll del seu pas..."Ni soroll, ni tampoc color de qualsevol desig que a ells ella destinava", declarà un testimoni que, de fet, s'havia missionat per aquest àpat fatal. "Ni se'n sentí escapar el rot de satisfacció", seguí el testimoni que testimoniejava òbviament amb un accent desconegut per tota la comarca. Una menja perfecta! La tenebra s'allargà com algú, una mica cansat que vol descansar, abans d'anar a fer feina gastronòmica, així que se li ha encomanat en un altre indret.

Aquell escombraire amb gorra de tenor d'opereta d'hivern no m'entengué a la primera volta que li vaig demanar, li vaig repetir la demanda marcant millor articulació sil·làbica (jo no era del poble i patia un inici de sordesa) i llavors em donà un feix de fulles mortes que al davant dels seus ulls vaig transformar en cinc, deu, cent, mil, i altres milers d'euros. L'escombraire em mirà espantat. Li vaig confirmar: "Aquests fulls, si te'n faig obsequi!". L'escombraire em va regraciar amb pet de fugir.

Sobre un full de paper blanc una gota de tinta rodolà traçant una línia que s'eixampla i es mudà en un riu revolt que inundà tot allò que hagués pogut néixer si l'aprenent de pintor inhàbil hagués beneficiat d'una basa imaginativa.

Era un comensal presumit, ben poc li importava que se li posaven al plat si aquest plat era de bona e il·lustrada faiança i si la forquilla i la cullera no li recordaven les armes rústegues al servei mandibular de les antigues cantines escolars..

Un faig i un bedoll que un episodi forestal (que no contarem avui) havia fet veïns, al cap de dos mesos, s'havien fet amics i s'admiraven al punt que una nit s'intercanviaren el fullam i es despertaren amb les escorces polides i els ulls folls de felicitat, el bedoll s'assemblava al faig, el faig s'assemblava al bedoll. Era l'aurora d'un nou món vegetal.

 xxxx

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité