Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
24 mai 2018

"Ho vulguem o no"

Quina llastima que els piocs i els ases no sàpiguen piular.

Si el dramaturg francès Marivaux (1688-1763) hagués conegut el català, potser hauria escrit "Conèixer els seus sentiments propis, car només el sentiment pot donar notícies segures sobre nosaltres."

Ideal suprem d'un ciutadà d'alta poesia "Ser, enmig dels núvols, un ocell que ningú pot caçar". Magnífic vers de l'inoblidable poeta turc Nazim Hikmet.

Que se'n pot dir de les males herbes del nostre dia rere dia, tantes fake news passen i repassen per empitjorar-nos l'enteniment i amagar-nos -en les mates.

Els més eixerits, de molt de temps ja, no venen a les meves classes.

La fèrula dels anys ens obliga a mirar prim, ho vulguem o no.

Va torrar una mitja dotzena de llesquetes de pa del temps on eren les mans de l'home que en pastaven la farina remullada. En va untar tres amb uns regalims d'oli d'oliva i les presentà al seu pres per compartir-les amb ell, que les tasti se n'ompli la boca, n'escolti el craqueig sota la dent i li digui, sense hipocresia, si han fet honor a la seva boca de primer i darrer Comte de Llepafils, avui vençut i engabiat.

Cap rosa té ideari i voluntat de desprendre's de ses espines.

Salvador Espriu és un autor patrimonial que m'acompanya bastant sovint i que no he abandonat d'ençà del moment en què vaig llegir-ne aquesta frase: "La intel·ligència és una ínfima cerilla sovint remollida o gastada, si no la utilitzes d'escambell o de setial de la bondat." Extret de "Tarot per a algun titella de teatre d'Alfaranja" -dedicat a Ricard Salvat (1969).

S'ha de distingir el populisme del pop-pop-ulisme

xxx

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité