Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
7 juillet 2019

"Unes llesquetes"

Ciència, científics, només tens a la boca aquestes paraules i què? Et penses que la ciència i els científics amb els teus cabassos de lloances et posaran a mà la clau secreta de l'explicació del perquè cap riu amb tropisme marítim no regressa a la seva font. Ciència, científics, i què? Què no es pot discutir-los? Ni fent broma?

És quan les dues parts tenen raó que cou la tragèdia.

El gust de la condecoració temps encara emborratxarà el pit dels Homes.

Mare Nostrum, com podem seguir dient-li "nostra" si no ens la mirem amb honestedat antropològica.

Trastejar amb les formigues, i ballar amb els parpallols.


"Tour de France": forma popular de cine-literatura de viatges amb dues rodes.

Faig el que puc, però les noves tecnologies m'espien com si fos un asiàtic infiltrat.

La il·lusió de pintar amb caballet a Cotlliure, la desil·lusió de no trobar-hi el Serrat d'En Matisse.

Albercoc en català, per un rossellonès un treball de tità de pronunciació, que li ha preferit abricot, a condició (esperit diferenciador mana), de fer cantar la t final: abricottt.

Qui massa preguntes es fa, posa en perill la seva capacitat de poder respondre-les totes. Per remeiar-hi i posar-se el cap a l'ombra, que faci prèviament una tria.

No pots negar-me que sempre surt més barat plantejar el problema que trobar-li la solució.

En Ventresca no em donava sempre la raó i gairebé en tota cosa discrepàvem però home de cor més que d'interès li venia a grat de tant en tant de regalar-m'en unes llesquetes.

Caminar pels teus carrers és estrompassar-me a punt i moment. O fas de per manera que l'administració que dirigeixes els arregli (o els adobi com deia En Walter) o no em veuràs més a les nostres cites programades del dijous d'amoreta.

Un gat negre s'apropa d'un desconegut, assegut vora una font. El desconegut -cabell ros- no el veu. El gat li adreça tres miols. El desconegut s'adona de la seva presència i se'l mira. Amb simpatia. No serà pas un importú? L'agafa, amb delicadesa. El posa, amb la mateixa delicadesa, sobre els seus genolls- protegits pel teixit grosser d'uns pantalons fóra de moda-. L'acaricia, com si l'havia adoptat.. El gat negre, de nou, fa tres miols i llepa la mà del desconegut que es fa seu. Per un torn de màgia que sorprèn el desconegut -amb mans fines de vegetarià- torn de màgia que sols es poden permetre alguns gats negres d'alta nissaga amb una pota fa caure al clot de la mà del seu nou company un ou. "Un ou? Que és això?" li demana l'antic desconegut. El gat amb el seu llenguatge gater li diu els ulls humits de tendresa "És per a tu un ou de guatlla".

 

 

xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité