Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
2 août 2019

"El front amable"

Em demanen de fer deu ratlles sobre la desgana, em podries ajudar a redactar les cinc o set primeres?

Quan plou fort, amb aquell estil verbal dalinià, m'aixoplugo, estès sus d'un divan relíquia de Prisunic, les xarxes neuronals.

Desaparegut, el món obrer? Que és aquesta faula urba-burgesa?

Com una seqüencia de comic. Primer, un ou. Que es diu ferrat. Segon, dues llesques. Del que se'n diu rostes. Tercer, les indispensables patates fregides. Al costum mediterrani, clar. Cada cosa ben feta, a punt. Les tres dins d'un mateix plat. Bon profit

A l'avaluació d'uns resultats ben baixets, hom diria que aquells no hi entenen molt en política i sols un rabec en economia o potser -tanta perversió travessa la societat- se'ls formà perquè, imparablement, fracassin.

Ell, Benet TANXUPI, que s'ho tinguin per dit els de l'Areòpag, no compon ni elegia ni elogi, recull el que li surt de la bota una vegada treta la bonda.  I ho comparteix amb olives i anxoves amb qui s'hi acosta amb el front amable.

La seva llengua no era aigua clara d'altes fonts, la seva llengua -si es pot batejar així- era d'artifici, d'aigües de barrancs i de goteres.

Com fer l'ingrat i no regraciar el mestre faquir que li va ensenyar a córrer peu descalç sobre els rostolls vehements dels camps de blat d'indi també anomenats camps de blat de moro.

No sé, de la gran oferta que se'm fa, quin vehicle, nou o d'ocasió, triar per fer la millor transició ecològica.

Furonava la seva vida interior per decidir quin deliri podria passar la frontera, del silenci a la paraula, amb salconduit de bona educació.

De clients malcontents que llancen la seva tovallola a la cara del director cridat en urgència si se'n veuen encara en qualques restaurants que ja compten quatre anys que, personalment, no els hi faig l'honor de seure a una de les seves taules.

He escrit una carta d'uns dotze fulls a un estel que amb insistència em guinyava. La resposta, com us ho penseu, amb els nostres mitjans de comunicació numèrica, no ha trigat massa. És una carteta del format d'un post-it on havia esgrafiat sense cap nota lírica: "Cura el teu estil !"

L'esborradora de memòries no es vol posar de baixa.

El descens de la quantitat dels cucs de terra és informació o fake-news.

xxx

 

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité