Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
21 juin 2012

Sabeu qui és en Pere Figueres?

Sabeu... on es troba Cap d'Agda? Sabeu... qui és en Pere Figueres? Una cita, un artista és aquesta nit, primera nit de Summertime. Es aquesta nit divendres 21 de juny a les 9 a la sala Molière. El nostre cantant hi comparteix el cartell avec el seu homoleg occità Joanda. No, Cap d'Agda és pas al dimoni i s'hi festeja l'encontre de cultures i llengues regionals. Artífex de l'encontre: CCAS. Us informo i repeteixo, que la cortina s'aixecarà a les 9 en punt. Pere Figueres regalarà llavors al públic les més esclatants de les seves joies poetico-musicals.

Si per cas, ningú no us en avisés, noteu que Figueres no para d'ençà d'un cert temps de respondre a  demandes d'uns i altres. Aquesta nit -com suara indicat- al Cap d'Agda. Un altre dia, el 24 de juny amigdia a Nostra Senyora del castell (Palau del Vidre), per homenatjar-hi com admiració mana el gran Josep Sebastià Pons. I aviat, a Ceret. Ceret, poble fetitxa en el qual Figueres trenca la closca de l'ou per fer-se nou mestre en Kanyataps. Ceret, on la Institució, el Museu d'Art Modern, el crida per uns actes al marge de la gran mostra dedicada a l'Antoni Tàpies, malaguanyat geni de la pintura catalana contemporània. Pere Figueres, veu catalana perfecta de terra i màgia pontellanenca i asprenca, hi llegirà uns texts (ailas poc coneguts) d'aquesta altra magnífica figura de la creacio catalana: Joan Brossa. Brossa/ Tàpies. Un mateix combat. Ben segur que si, i de fa temps, recordeu Dau al set! Pere Figueres, entre aquests dos gegants, repte presomptuós. Ben segur que no. En Pere és de la pasta dels grans. Crèieu-me! Com es martelleja a la télé.

Per donar-vos en compte retrobeu-lo el 7 de juliol i l'11 d'agost a les 7 de la tarda al Museu d'Art Modern de Ceret anomenada fa qualques anys la Creativa. Un espectacle original! De Poesia, de musica (amb els acompanyants acostumats Gerard Meloux i Paola Maureso) amb escenografia de Kanyataps, concebuda, muntada i desmuntada per René Conte. (Els texts d'en Brossa també es podrà sentir dins la versió francesa de Cristina G.)

xxx

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité