Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
30 avril 2019

Fires antigues

 Dues tortugues menudes i (segurament) vegetalianes vigilen un jardí engalanat  i arriben al peu d'un esplendorós seringa en plena salud de color i d'olor.

Si comentar resultats d'eleccions t'enreda el cap, t'estreny la gola, i et torç la llengua, si no saps què fer, mirant d'un ban, i mirant de l'altre d'un carrer clivellat i polsós, vés a la teva biblioteca i gaudeix uns versos revitalitzadors d'Ausiàs Marc o de Joan Salvat-Papasseit o de Gabriel Ferrater; tostemps una biblioteca és el millor antídot al buit de l'esper.

Cuita't, cuita't que els teus estan a punt de manar, dissuadeix-los?

El teu Canigó, va dir un pintor poeta nou vingut, jo te'l pintaria i cantaria de color de gripau, no hi vegis cap escopinya a la seva gràcia, o a la seva monumentalitat simbòlica, primer perquè per a mi el gripau no és cap mala bèstia, i segon perquè el dret a metàfora se l'ha reconegut en néixer la paraula i l'escriptura.

Abaixa la teva grandiloqüència de cinc grades mínim si no vols passar per un maquinyó de fires antigues.

Va trobar un xic exagerat comparar el contista En P.J.S. a un venedor itinerant de vetesifils -com deia una de les seves besàvies modista- i el va pregar que no vingués més a donar cap lliçó a  En S.P.S.

Si voleu restituir-nos les olendres de la nostra infància, sí que, de seguit, desplegarem les ales de la nostra militància.

Dues tortugues menudes i (segurament) vegetarianes vigilen un jardí engalanat i arriben al peu d'un esplendorós seringa en plena salut de color i d'olor, fan una pausa, l'inhalen i l'admiren.

Troba mots, desmanega modismes, farga frases i riu-te dels estils, treballa pel teu compte i a l'ull, construeix-te artefactes de llibertat d'expressió.

xxx

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité