Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Met Barran
8 décembre 2011

artesanía

No us ho perdeu:

"Une histoire de la pêche à la mouche". Un llibre enciclopèdic, didàctíc, culta i molt il.lustrat firmat per Joan Miquel Touron, un llibreter tolstoïà que coneix tots els secrets i misteris de la població "truitera" dels ríus (que la pol.lució no ha, encara, matxucat totalment. Viatge arreu del món i a través la història. Llibre regal de fi d'any? Molt més qu'un lllibre! Una guarantía de passa-temps pacífic, i un objecte civilitzador en el sentit que no ha de còrrer rera les agències de notació per guanyar-se la fiança dels seus addictes. [Integralment escrit en ]

"Les chansons d'aquí". Una dotzena de llamineríes poétiques i musicals degudes a Gerard Jacquet, antic ròcker, animador de ràdio, tornat amb amb delícies a la composició, al cant, al treball amb instrumentistes de talent d'aquí mateix. Del ben conegut i sociològic  "Planxot" a realitzacions més intimistes com "Rosina". Quotidianitat, satira i poesia. Reacció immediata. En Jacquet (si el Larousse del Dico d'Aquí) té la bona veta, que no ens en deixem escapar el fil, i que el públic li sapigui greu de la seva sàvia i enèrgica artesanía. [Cançons en català i altresd mig-mig (català i francès)].

"El món Jordi Pere Cerdà". N° especial del TC (Travailleur catalan). Un col.lectior sobre el més gran poeta de la Cataluna del nord d'aquest cinquanta darres anys, desaparegut fa tres mesos. Un homenatge coordinat per J. Carrera i aplegant una quarantena d'aportacions per trente cinq pàgines de textos, fotografies, facsímils. Una vida una obra contades per testimonis, amics, companys de lluita i sobre tot escriptors i artistes. Una part dels textos són en llengua catalana. La presentació oficial d'aquest N° va ser l'ocasió d'una "vetllada" al poble d'Alenyà dimecres passat.[Texts catalans traduits al francés, texts en francés no traduits en català].

Com no som cap oficina de publicitat comercial, no us indicarem ni el preu ni el lloc on podríeu, si per cas hi veieu un qualsevol interés, comandar o comprar aquest llibre, aquest Cd o aquest diari. Espavileu-vos!

Però, cada u dels tres, val la pena!

Ah! Ja, els teníu...doncs, em callo.

Joan Lluç Esparver

xxx

Publicité
Publicité
Commentaires
Met Barran
Publicité
Archives
Publicité